Да имаш баба, означава майчина обич и топлина, умножени по две. Баба за всеки от нас е човекът, който винаги е готов да ни изслуша, да ни нахрани, да ни посъветва и да направи всичко, каквото може, за нас. Затова и ние трябва да показваме обичта и благодарността си за грижите освен с думи, и с подходящ подарък за всеки неин празник.


Но какво да подарим на баба, така че да я направим щастлива? Невинаги е лесно, защото никоя баба няма да се съгласи директно да каже какво би я зарадвало. Даже напротив, ще твърди, че си има всичко. Остава ние да положим всички усилия да изберем подарък, който сме съобразили с интересите на баба, с уменията й, а също и с нейната възраст.

 


За баба кулинарка


Ако вашата баба е от жените, за които приготвянето на вкусни ястия и сладкиши е ако не любимо, то приятно занимание, всяка нова посуда или прибори биха я зарадвали. Новото попълнение в кухнята ще й създаде повече удобства или ще й позволи да подреди по-красиво трапезата.

Подходящи за всеки повод  могат да бъдат подаръци за баба като:


•    Бурканчета за подправки

Всяка домакиня винаги има нужда от такива, за да побере все повечето си видове подправки. Порцеланови бурканчета с дървени капачета и на стойка и с порцеланови лъжички са отличен избор.


•    Кухненски прибори

Един нов комплект прибори, състоящ се от лъжици за разбъркване и за спагети, дълбок черпак, шпатула и др., ще допълни някои липси от удобни прибори за готвене.


•    Комплект чинии за торта

Сигурно още смятате тортата, приготвена от баба, за най-вкусната от всички. Подарете на баба си изключително красив комплект чинии за торта и на поредния празник цялото семейство ще може отново да опита от домашната бабина торта, сервирана в новите чинии.


•    Сервиз за кафе

Може би сте подочули, че баба ви има нужда от нов сервиз за кафе. Това е вашият шанс да й подарите вие. Прекрасен избор е сервиз за кафе с рози или от бял порцелан с фини сребърни орнаменти.


•    Комплект лебед с лъжички

За моментите, в които баба ви пие кафе или чай със семейството или с приятелки, сребърният комплект със своята изискана красота ще направи преживяванията още по-приятни.


•    Кафеварка

Може би баба ви вече има красив сервиз за кафе, но все още приготвя напитката в джезве.  Една кубинска кафеварка с термоизолирана дръжка ще бъде голямо улеснение за нея.

 


За баба с усет към красиви декорации


Всички жени обичат красивите предмети, които да поставят на стена, на секцията в хола или на нощното си шкафче. Това може да са както картини, така и сувенири или други предмети. Някои са само с естетична стойност, а други могат да бъдат и практични. Няма да сгрешите, ако изберете за баба си някой от следните подаръци:


•    Кутия за ключове

За да бъдат ключовете на видно място, може да подарите на възрастната дама кутия за ключове. Изберете я с дървен или стъклен капак, като и в двата случая кутиите са със стилна изработка.


•    Свещник

Предмет като свещника играе преди всичко декоративна роля, но в някои случаи при повреда в електрозахранването може да свърши чудесна работа. Добре е да го поднесете заедно със закупени свещи.


•    Статуетка

Обикновено повечето жени харесват различните статуетки и силно вярват в тяхното символно послание. Ако решите, че подаръкът ви ще бъде такъв, може да изберете статуетка „Сътворението”, статуетка на слон, арт статуетка на ръце и др.


•    Арт картина

Няма как да пропуснете и идеята да подарите на баба арт картина – на жена или на жена с пеперуди, на перо и др., която ще придава модерен стил на интериора.


•    Дървен календар

Вместо хартиен календар, каквито често се подаряват на Коледа, изберете за баба дървен календар с чекмедже или без чекмедже. Освен че ще вижда добре цифрите на дървените кубчета, ще й бъде забавно да ги сменя.


•    Колаж от рамки за снимки

Бабите обичат да поставят снимките на семейството си и най-вече на внуците на видно място. Снимките на рамките ще бъдат добре закрепени, а самия колаж е много стилен и ще допълва красиво интериора. Съществува вариант да подарите  и сребърен албум за снимки.

 


Само за баба


Ако повечето подаръци като чинии, могат да се използват и от други хора, изберете нещо, което наистина да бъде само за баба ви. Нека това е например:


•    Персонална чаша за чай

Има много ефектни чаши с костенурка за мъдрост, със слонче – за късмет, а защо не и „Чашата на супер бабата”. Когато пие от тази чаша кафе или чай, баба ви с умиление и любов ще мисли за вас.


•    Златна роза

Роза, която няма да увехне и дори ще свети в тъмното – това е подарък, към който никоя жена няма да остане равнодушна. Подарете златна роза в стъкленица на баба си за 8 март, за рожден или за друг празник, за да я направите истински щастлива.


Има много подаръци, които баба ви ще оцени, дори и да не са скъпи по цена. Избран с обич и внимание, всеки един ваш дар ще бъде истински скъп за сърцето й.