Празник като Коледа създава асоциации за весело настроение, семеен уют, среща с любими хора. Традиция е размяната на подаръци, а когато трябва да изберем подарък за мъж, често изпитваме затруднение, поне в първия момент Стараем се да си спомним какво сме подарили на предишната Коледа, за да не се повторим, и започваме сериозно да се замисляме каква да бъде изненадата ни този път.


Всъщност, за да изразим нашата признателност и благодарност към някой мъж, не е достатъчна само оригиналността на подаръка. Важно е да предвидим и практическите аспекти, защото много мъже държат и на приложимостта на подаръка във времето.


Ако познавате добре мъжа, ще бъде лесно да се насочите към онази група продукти, за които сте убедени, че ще влязат в употреба.


След като сте определили приблизително типа на мъжа и вкусовете му, за вашия избор може да помогнат следните 16 идеи:

 

 

За ценители на добрите напитки

 

 

1.Комплект чаши за уиски

 

Повечето мъже в края на напрегнатия ден разтоварват напрежението с чаша хубаво уиски или вино. За тези моменти, за наздравица с приятели или за семейни празници може да подарите на вашия близък мъж комплект чаши за уиски, но ако знаете, че предпочита други напитки, подходящи са и стъклено буре с чаши или сервиз за ракия.

 

2.Комплект за алкохол

 

Ако мъжът е ловец или обича да къмпингува, тогава изберете стилен подаръчен комплект за алкохол, включващ метално шише тип манерка, ножка, фенер, ключодържател с компас или други елементи.

 

3.Аксесоари за вино

 

Много мъже харесват специалните аксесоари за напитките си. Подходяща за тях е дървена кутия за вино с аксесоари. Интересни са също глобус бар и декоративна поставка „Бик” с поставка за бутилка.

 

4.Чаша

 

Ако решите подаръкът ви да бъде една единствена чаша, много впечатляващи са чашите от полирезин – черепи. Може да вземете и чаша за уиски със съответната зодия или чаша за кафе с коледни мотиви.
Не всички мъже са прагматици и ако ви предстои избор на подарък за по-артистичен мъж с интереси в областта на изкуството, тогава трябва да се насочите към по-специална категория подаръци.

 

 

За по-артистични мъже

 

 

5.Декоративна статуетка

 

Макар че има много практични подаръци с изящен дизайн, много по-подходяща понякога като подарък е декоративна статуетка или пластика Може да откриете различни предложения, като е добре да бъде вариант, който най-добре отговаря на личностните характеристики на мъжа и ще изрази най-пълно вашето послание. Такава е например статуетката на воин с меч, символизираща свободата – едно послание за сила и воля. Фигурката на слон е символ на благоденствие, совата символизира мъдрост и др.

Високо естетични са арт пластиките на жена с книга, на танцьорка, на музикант с китара и др. Подобни красиви предмети ще имат и декоративна функция, но най-вече сантиментална стойност за притежателя си.

 

6.Наргиле

 

В нередки случаи става ясно, че артистичните мъже харесват да пушат наргиле в компанията на приятели. Може да изберете наргиле с един или два маркуча и цвят, който е най-подходящ според вас.

 


За мъже шегаджии

 

7.Забавни чаши

 

Има подаръци, които едновременно са оригинални, функционални и забавни. На мъже с чувство за хумор биха допаднали коледен подарък като чаша за бира”Алкохолометър” или „Еротик бар”, комплект камасутра шотове или чаша с надписи като „Чашата на супер таткото”, „Чашата на работохолика” и др. Подобни семпли подаръци винаги създават добро настроение и остават скъп спомен.

 

8.Комплект стриптийз шотове

 

Избираният подарък трябва да бъде съобразен и с вида на взаимоотношенията с мъжа. Докато за ваш приятел комплект стриптийз шотове ще породи усмивка и шеговити закачки, ще бъде твърде неуместно да го подарите на сина си тийнейджър например.

Изборът на подарък за мъж, който много държи на стилните си вещи, не е много лесен. Но при наличието на достатъчно богат избор и познавайки добре вкусовете му, ще попаднете на подходящия предмет.

 


За мъже със стил

 

9.Запалка

 

Мъжът пушач ще приеме с благодарност стилна запалка с пиезо запалване, златна запалка или сет за пури.

 

10.Комплект ролер с химикал

 

Ако мъжът е ваш шеф или бизнес партньор, на коледното парти може да го изненадате с комплект ролер с химикал, комплект химикалка и ключодържател или метална химикалка в кутия.

 

11.Луксозен тефтер

 

Стилният луксозен тефтер с магнитно затваряне на кориците е добър избор не само за шеф, колега в офиса, но и за приятел, който се занимава с бизнес или присъства на събития, където трябва да си води записки.

 

 

За любители на настолните игри

 

 

12.Шах

 

Много мъже на всякаква възраст харесват настолните игри и за Коледа вашата изненада може да бъде стъклен шах – изключително стилен подарък, с който притежателят му ще играе с удоволствие.

 

13.Дървена табла

 

Подобно на шаха, и таблата е предпочитана игра от много мъже. Може да вземете като подарък комбинация на шах и табла.

 

14.Покер сет в метална кутия

 

За свободното време покер сетът е чудесно решение за подарък, с който може да зарадвате вашия баща, съпруг, дядо или друг мъж, който обича тази игра.

 

 

За всеки мъж

 

 

15.Икона

 

Да подарите икона на Света Богородица на Коледа, означава, че влагате в жеста си пожелание за здраве и благоденствие.

 

16.Стенен часовник

 

Като универсален подарък, той винаги се приема добре, а освен това и със стилния си дизайн ще изпълнява и декоративна функция.
Има още много възможности за избор на уникален подарък за мъж, с който вашият роднина, близък или любим човек да почувства колко много го цените и с който да направите коледния празник незабравим за него.