меню
Количка

Мелнички

За да получи всяко ястие завършен вид, в основата му стоят добрите подправки. Едно и също ястие, овкусено по различен начин, може се превърне в различно и уникално.

Много често точно подправките могат да определят спецификите на дадена кухня. Ако например в италианската кухня за подправка на месо се предпочита риган и босилек, в българската традиционна кухня се използва повече чубрица.

Всеки, който готви, чрез подправките придава на ястията си характерен вкус, постига определен аромат и като цяло те придобиват неговия характерен почерк.

Това е и причината с мелничка за подправки да направите едновременно полезен и практичен подарък на някого.

Какви видове мелнички има?

Малкият, но практичен уред мелничка обикновено се използва за сол и черен пипер, но понякога и за по-твърди подправки. Тя може да е изработено от дърво, метал, тялото й да бъде от стъкло или от комбинирани материали.

Според принципа си на работа мелничките са различни и може да попаднете на модели с ръчен механизъм, електрически  или комбинирани.

При работещите на механичен  принцип смилането се осъществява, като се завърта подвижна част или дръжка на уреда. Понякога по-трудно може да се смелят твърди подправки.

Без усилия смилат подправките електрическите модели, а комбинираните са най-удачният вариант за хора, които обичат да готвят с много и различни подправки.

Каква мелничка да изберете?

Ако търсите мелничка за своята кухня, изберете я в зависимост от най-често използваните подправки..

Мелничката е добър начин да обогатите аксесоарите за кухнята на ваш близък, който е любител кулинар или професионален готвач. В Podaratsi.bg ще откриете оригинален сет от два прибора – мелничка за пипер и сол и солница. Солта и черният пипер са най-използваните подправки във всяка кухня, така че вашият подарък ще намери практическо приложение винаги.

Каквато и мелничка да изберете, тя ще бъде интересен и оригинален начин да поздравите някого за личен празник или специално събитие.

Комплектът се състои от два прибора с цилиндрична форма: - 1 бр. солница с височина 12.7 см. - 1 бр. мелничка за пипер и сол с височина 13.7 см. Опаковка: Картон и пластмаса..
20.99 лв
Показва 1 до 1 от 1 (1 страници)