меню
Количка

Люлката на Нютон

В по-голям или в мини вариант, люлката на Нютон е сред най- предпочитаните подаръци както за офиса, така и за дома. Възприемана като играчка и аксесоар, всъщност тя е уред, който демонстира закона за запазване на енергията.

Какво представлява

Носещата името на английския физик люлка се състои от еднакви метални топки, закрепени на метална рамка. При залюляване на едната топка, тя удря тази след нея в редицата, почти спирайки. Тази, която е отсреща, поема скоростта, като се залюлява на височина, почти еднаква с тази на първата. Последната топка поглъща по-голяма част от енергията, която се прилага върху първата.

Люлката на Нютон по-скоро демонстрира последната част от закона, като показва по какъв начин става трансформирането на енергията на първата топка в кинетична, като се прехвърли на топката в края и предизвика нейното залюляване.

Приложението на люлката на Нютон може да бъде както като образователна играчка, така и като красив аксесоар за бюро, офис или кабинет.

Защо е подходящ подарък

Чрез люлката на Нютон законът за запазване на енергията може да бъде обяснен по атрактивен и разбираем начин. С класическия си стилен дизайн този предмет е чудесен подарък за мъж или жена за нова работа, рожден ден, юбилей или друг празник.

Наблюдаването на люшкащите се топчета действа много успокояващо. По време на работния ден може да подобри мисловната дейност и концентрацията, а след него – да отнеме стреса и да свали напрежението.

Като аксесоар люлката на Нютон не само изглежда добре за бюро или за друго място. Тя символизира успеха, тъй като демонстрира баланса във Вселената и може да послужи за всеки, който иска да успокои нервите си по един забавен начин.

Изберете вашия вариант на люлка на Нютон в Podaratsi.bg и направете релаксиращ подарък на ваш близък човек. Това ще бъде вашият оригинален начин да покажете своята загриженост  и топло отношение.

Информация за продукта: Успокоява нервите; Отнема стреса; Подобрява мисловната дейност; Подходящ аксесоар за офиса и дома; Идеален за подарък; Стилна визия; Материал – метал, пластмаса; Размери – 18/18 см...
17.99 лв
Информация за продукта: Успокоява нервите; Отнема стреса; Подобрява мисловната дейност; Подходящ аксесоар за офиса и дома; Идеален за подарък; Стилна визия; Материал – метал, пластмаса; Размери – 11 x18 x 14.5 см...
14.99 лв
Информация за продукта: Успокоява нервите; Отнема стреса; Подобрява мисловната дейност; Подходящ аксесоар за офиса и дома; Идеален за подарък; Стилна визия; Материал – метал, пластмаса; Размери – 14/14 см...
14.99 лв
Информация за продукта: Успокоява нервите; Отнема стреса; Подобрява мисловната дейност; Подходящ аксесоар за офиса и дома; Идеален за подарък; Стилна визия; Материал – метал, пластмаса; Размери – 18/18 см...
17.99 лв
Информация за продукта: размер:20 х 16 х 11 см работи с 4 батерии АА (не са включени в комплекта) Гледайки махалото,лесно може да премахнеш нервното напрежение след дълъг работен ден! Махалото е чудесен подарък за всеки,който е подложен на ежедневен стрес!..
19.99 лв
Информация за продукта: размер:20х12 см работи с 4 батерии АА (не са включени в комплекта) Гледайки махалото,лесно може да премахнеш нервното напрежение след дълъг работен ден! Махалото е чудесен подарък за всеки,който е подложен на ежедневен стрес!..
14.99 лв
Перпетуум-мобиле Перпетуум-мобиле
продадено
Информация за продукта: размер:23 х 17 см работи с 4 батерии АА (не са включени в комплекта) Гледайки махалото,лесно може да премахнеш нервното напрежение след дълъг работен ден! Махалото е чудесен подарък за всеки,който е подложен на ежедневен стрес!..
19.99 лв
Люлката на нютон
продадено
Информация за продукта: Успокоява нервите; Отнема стреса; Подобрява мисловната дейност; Подходящ аксесоар за офиса и дома; Идеален за подарък; Стилна визия; Материал – метал, пластмаса; Размери – 12 x 9 x 16 см...
15.99 лв
Перпетуум-мобиле
продадено
Информация за продукта: размер:31х10,5х10,5см работи с 4 батерии АА (не са включени в комплекта) Гледайки махалото,лесно може да премахнеш нервното напрежение след дълъг работен ден! Махалото е чудесен подарък за всеки,който е подложен на ежедневен стрес!..
19.99 лв
Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)